Jumper

Att hoppa genom maskhål och att få 10.000 volt genom kroppen... Ja, jag trodde inte det gick. Nyfiken som jag är så bestämde jag mig att detta måste man se någon gång.Sagt och gjort så gick man ut igår kväll och såg den med en kamrat. Filmen handlar om David Rice (Hayden Christiansen - samma person som gestaltade Anakin Skywalker i Star Wars för den som inte känner till honom) som vid någon gång i tonåren upptäcker genom en olycka att ha n kan hoppa mellan tid och rum - så kallade maskhål. Efter att ha växt upp och upptäckt vilka fantastiska (?) krafter han har misbrukar han dessa för sin egen vinning men upptäcker sanrt att han hamnat mitt i ett krig mellan de som kan "hoppa" och de som dödar dessa. Filmen var bra, med undantag för vissa krystade samt vissa missar på hur man folk beter sig när de ur tomma intet dyker upp precis framför dom. Hmm?

Hur som helst så kom naturligtvis frågan på hur han kunde hålla sig så smal om han hoppat genom tid och rum, aldrig behövt anstränga sig från det att han , tänk er själva om du hoppar mellan soffan och kylskåpet hela tiden, det skulle ju vara som att sitta vid kylen - och alla saker du äter under 8 år - skulle inte det resultera i att han blev ganska tjock egentligen?

En energiteori
En teori till varför han är att varje gång han "hoppar" genom dessa maskhål som han skapar så kräver det hans kropp på ganska många kalorier/energi. Energin dras alltså från hans kropp direkt, lite grann som när du när du drar ett kreditkort och pengarna dras direkt från ditt konto ungefär. Men det skulle betyda att hans ämnesomsättning skulle ha ökat ganska markant så mycket som han hoppar - vilket i sådana fall hade varit en miss rent filmiskt sett.

Samuel L Jackson gör sin vanliga och invanda badass-typ. Samma roll som man ständigt har sett honom i och Hayden sin typiskt charmerande roll. Även om han gör en starkare roll i denna filmen än i Star Wars-trilogin så övertygar han ännu inte riktigt med sina skådespelartalanger. Inte heller Michelle Billon som spelar tonårsflamman Millie gjorde sitt starkare framträdande däremot gör Jamie Bell som Griffin ett lite mer färgsprakande uttryck i denna annars ganska färglösa film. Konceptet och att det trots allt är lite fart i denna så kallade actionrulle som inte riktigt håller hela vägen gör att jag - trots ganska svaga skådespelarinsattser - enbart ger den 6 av 10 (Och det ligger inte långt från att vara en 5:a istället).

********** ( 6 / 10 )


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0